Bromma Bromma En webbplats i KFUK-KFUM-nätverket

Translate

Förväntningar på dig som ledare

Förväntningar på Bromma KFUM:s Ledare

Att du står bakom KFUM:s idé:

De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar, scoutkårer och lägerverksamheter därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé. Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör. Det handlar om helheten – Body Mind Spirit.

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – kropp, själ och ande. Eller snarare Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet, både i Sverige och i hela världen.

Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.

 

Förväntningar på Bromma KFUM:s Ledare/Ledaraspiranter under sommarlägren

Sommarlägrens motto och målsättning: Att ge deltagarna en skön sommarupplevelse. Du kan bidra med att atmosfären präglas av gemenskap, förståelse, ödmjukhet och kamratskap. Vi arbetar efter Body Mind Spirit konceptet.

Som sommarlägerledare/ledaraspirant är det obligatoriskt att du deltar på:

Tänk på att för att delta som ledare på kärsölägrena (animation, sport och teater) skall du kunna delta under följande obligatoriska utbildningsdatum

  • Utbildningshelgen lör-sön 13-14 maj på Kärsön med övernattning. Start 13/5 kl. 10:00. Slut 14/4 kl. 17:00.
  • Planeringsdag lör 10 juni på kontoret. Start kl. 10:00 slut kl. 17:30
  • HLR-, första hjälpen- och vattenlivräddningsutbildning samt iordningställande utav material sön 11 juni på Kärsö. Start kl. 09:00 slut ca kl. 18:00
  • Övernattning, vecka 24 tor-fre, vecka 25 ons-tors, vecka 26 tors-fre.

 

För ledare som söker gröna dar skall du kunna delta under följande obligatoriska utbildningsdatum

  • Utbildningshelg lör-sön 13-14 maj på Kärsön med övernattning.  
  • Familjedag/planeringsdag,  sön 20 maj 2017 på kontoret.
  • HLR-, första hjälpen- och vattenlivräddningsutbildning sön 11 juni på Kärsö.
  • Söndag 2/7, bygga upp tält och förbereda inför lägerstart på Lovö

 

 

 

 

Arbetstiden är 8.30 – 17:00 (sista dagen i veckan sluttid 18:00), barnen är på Kärsö mellan 9 – 16. Därefter utvärderar vi dagen, städar samt planerar och förbereder för kommande dagar.

Gröna dar på Lovö har något annorlunda tider; ca 9:30-16:00 (fredagar -17:00). Mer info angående grÖNa dar tilldelas berörda ledare framöver.