Bromma Bromma En webbplats i KFUK-KFUM-nätverket

Translate

Gimle – internationella gruppen

Gimle som tidigare var en egen förening gick 2015 in som en del i Bromma KFUM. Alla intresserade medlemmar är välkomna att gå med i Gimlegruppen.

Gimle arbetar dels med insamlingsarbete till förmån för internationella projekt och samarbetspartners. Idag har Gimlegruppen samarbetspartners i Palestina, Estland, och Uganda. Läs mer om respektive projekt här nedan.

Så kan Du hjälpa till:

Skänk en sak. En stor del av de pengar vi samlar in varje år kommer från second hand-försäljning. Vi tar gärna emot både gammalt och nytt! De saker vi får används till loppis, auktion eller som tombolavinster. Trasigt porslin kan användas till porslinskrossning. Så släng ingenting, höra av dig till oss istället. (Det enda vi inte kan ta emot är stora möbler och större mängder kläder.) Du kan antingen lämna till någon i styrelsen, eller vid något av våra inlämningsställen i Huddinge och Heby. Har du större mängder? Kanske vill du ha hjälp att tömma ett hem? Kontakta oss, så kommer vi och hämtar. Att skänka bort saker istället för att kasta dem är också ett smart sätt att värna miljön.

Baka en kaka. Vid de flesta av våra arrangemang serverar vi kaffe och tilltugg av något slag. Tycker du om att baka? Vi behöver alltid bullar, kakor, bröd, sylt, saft m.m. Kanske har du kontakter som gör att du kan skänka annat ätbart också?

Skänk din tid.  Allt är lättare att göra om man är fler. Vi behöver ofta funktionärer till våra evenemang. Det är ett kul sätt att bidra, och du får träffa trevliga människor.

Var med. Under ett år ordnar föreningen en rad olika evenemang. Vi försöker göra dem så roliga och varierande som möjligt – men inget är så roligt som det du är med på. Gimle är ett prisvärt alternativ eller komplement till Gröna Lund eller biografen.

Skänk en slant. Föreningens bankgironummer är 563-4043. Märk insättningen med ”Gåva Gimle”.

Uganda

Deaf Link Uganda arbetar för att synliggöra hörselskadade unga och ge dem förutsättningar till ett normalt liv.
Gimle KFUK-KFUM stödjer DLU:s arbete under tre år (2013–2015) med 35.000 kronor per år.
Pengarna används till att ge 7 unga hörselskadade utbildning inom hantverkstekniker, samtidigt som de får stöd och träning i teckenspråk. Vi stödjer också en hörselskadad pojke med hans grundskoleutbildning. En mindre del av pengarna används till DLU:s mikrokredit-program.
Läs mer här.

Palestina

 

Estland

Gimle har samarbetat med KFUK-KFUM Tallinn sedan början av 2000-talet. Samarbetet har främst syftat till att stärka och utveckla insamlingsarbetet i Tallinn, men också i Sverige. Vi har bidragit med kunskap kring loppisar och auktioner, och också bidragit med saker till dessa evenemang. I gengäld har vi fått hjälp med att utveckla vårt auktionsarbete vad gäller Internet och kassatjänster, samt saker till våra auktioner. Under åren har vi köpt in profilprodukter, godis och hantverk från Estland. Gimle bjöd år 2004 in kören ”Legend” till Sverige, med ett konsertframträdande i Stockholm. Vi har också guidat barn- och ungdomsgrupper på besök i Stockholm. Till KFUK-KFUMs lägergård i Rannapungerja har vi fömedlat en större donation av begagnat scoutkårsmaterial. En viktig del av samarbetet är ömsesidiga besök.

Läs mer här.

På estniska.