Tjejgrupp

Prova på tillfälle fredag 17/2 16:00-18:00!

anmäl dig här till prova på tillfället

Nyfiken på vad en tjejgrupp är för något? Ta med dig kompisar eller kom själv till vårt prova-på tillfälle. Här får du träffa Sonja som kommer vara ledare för gruppen, prova på lite aktiviteter, ställa frågor om du har några och bli bjuden på fredagsfika.

Föranmälan gäller bara prova-på tillfället så vi kan beräkna inköp av fika vilka typer av aktiviteter som kan planeras.

Välkomna!

Tjejgrupp i Alvik

För dig 12-16 år

Känner du dig som tjej, är mellan 12-16 år. Då finns en plats för dig i tjejgruppen! Prova på grejer, prata om det du tycker är viktigt, utvecklas, lär känna dig själv och nya sköna människor! Ibland kan det vara skönt att träffa nya vänner och vara i ett nytt sammanhang.

Att vara med i en tjejgrupp innebär en möjlighet för dig att utveckla dig själv, träffa andra spännande personer, bli mer medveten om vad du tycker, tänker och känner och få en samhörighet med de andra i gruppen. Genom diskussioner, värderingsövningar och utmaningar tas ämnen såsom vänskap, mobbing, kärlek, sex, relationer, fördomar, utseende, familjen, social media, normer och självkänsla upp. Du är med och påverkar innehållet. Om ni vill kan gruppen få besök av någon inspiratör eller så gör ni aktiviteter utanför lokalen som utmanar, uppmuntrar dig att prova, tänka eller känna nytt. Gruppen träffas i Bromma KFUM:s lokaler i Alvik precis bredvid tunnelbanan och tvärbanan.

Ledare: Sonja Edström. Sonja pluggar biomedicin på Karolinska Institutet och har även läst genusvetenskap. Sonja började som deltagare på våra tjejläger på Gotland och fortsatte senare som ledare för dem. Nu kommer hon även axla rollen som tjejgruppsledare, något vi ser fram emot. ”Jag vill gärna ge tjejerna chansen att diskutera och informera om frågor som jag själv hade haft nytta av under tonåren, som t.ex. feminism, genus, sociala medier, samtycke, studieteknik, hjälpa en vän som mår dåligt och att hjälpa sig själv. Jag vill att det ska vara roligt, inspirerande och givande att vara med i tjejgruppen. Det är viktigt att de själva också har inflytande över vad de har behov av att diskutera eller få veta mer om”

Fredagar 16:00-18:00

I Bromma KFUM:s lokaler på Gustavslundsvägen 168 A, 1tr upp i Alvik

1000:- (12 tillfällen, inga gruppträffar under skollov eller röda dagar) Reducerad avgift går att söka, blankett finns på hemsidan under fliken reducerad avgift.

Länk till anmälan