Skip to content
Sök

Rapportera Närvaro och Arvode

Både ledare och deltagare

Rapportera närvaro

Som ledare i Bromma KFUM ansvarar du för att rapportera närvaro för dig själv och de andra deltagarna. Eftersom ni är flera ledare i varje grupp räcker det med att en person gör detta för varje grupp. Kom överens tillsammans om vem som gör det varje gång och gör det i direkt anslutning till varje aktivitet.

Första gången du blir ledare lägger kansliet upp dig i en grupp i SportAdmin, efter det får du ett mejl med instruktioner för hur du loggar in i både LedarAppen men även SportAdmin via dator.

Du loggar sedan in med hjälp av ett användarID som brukar följa formen fornamn.efternamn. Om du glömmer bort lösenordet kan du återställa det själv, instruktioner skickas då till din mejl.

Rapportera närvaro på plats i LedarAppen

Du rapporterar närvaron direkt i ledarappen vilket gör det enkelt att göra det direkt på plats. Närvaro tas under fliken ”Rapportera”. Klicka på en aktivitet, markera vilka som varit på plats och klicka därefter på ”Bekräfta”.

Direkt i LedarAppen

Tidrapportera arvode

  • Rapportera vanlig närvaro för själva aktiviteten varje gång.
  • Tidsrapportera arvode. Du hittar funktionen i menyn under ”mer”.
  • Fyll i korrekta bankuppgifter. Det gör du under din profil som är på förstasidan i appen. Du ansvarar själv för att fylla i och uppdatera korrekta uppgifter i god tid ifall de ändras.
  • Kontrollera att dina kontaktuppgifter och adress stämmer under din profil.

Vi vill gärna att ni gör detta löpande varje vecka gärna i anslutning till aktiviteten, då kan vi betala ut arvode snabbare. I LedarAppen kan ni själva se hur mycket arvode ni har fått hittills och när det är utbetalt efter uppdragsperiodens slut.

Rapportera planeringstid för terminsverksamhet

LedarAppen använder vi oss inte av för att rapportera planeringstid. Utan varje grupp sammanställer en rapport med antal timmar som spenderats till planering samt deltagande ledare, detta skickas sedan in till kansliet.

Betala skatt?

För dig som är idrottsledare (alla utom de som är lägerledare på teater, animation och BMS-lägret) är arvodet skattefritt om du tjänar max 23 800 kr från Bromma KFUM under 2021. Du kan eventuellt komma över den här gränsen på ett år om du är ledare på både terminsaktiviteter under våren och hösten samt sommarlägerledare. Hör gärna av dig till någon på kansliet så kollar vi på det.

Om du är ledare på teaterlägret, animationslägret eller BMS-lägret kan du få skattefritt arvode om du tjänar mindre än 20 135 kr under 2021 totalt sett. Då måste du fylla i ett intyg, som ni hittar här nere, och meddela oss detta.

Om det mot förmodan skulle bli fel med skatten så kommer det att lösa sig automatiskt kommande år då skatteverket håller koll på att det i slutändan blir rätt. Har du betalat för mycket i skatt kommer du få tillbaka det nästa år tex. Det är såklart tråkigt att behöva vänta på pengarna så om du är osäker fråga oss ansvariga så kikar vi närmare på hur det funkar för just dig.

Utbetalning av arvode

Utbetalning av arvode sker alltid efter avslutat uppdrag och generellt månaden efter sista aktiviteten för den perioden.

Vi betalar ut alla ledares arvode för en period samtidigt för att underlätta hanteringen. För att säkerställa att alla får sitt arvode utbetalt så snart som möjligt är det viktigt att alla tidsrapporterar, arvodesrapporterar och registrerar sina bankuppgifter i god tid, annars kommer alla få vänta in några få.

Som exempel betyder det att vi betalar ut arvode för alla som har varit lägerledare en månad efter den sista lägerveckan som brukar vara i juli.

Utbetalningstider

Dessa kan variera under olika år beroende på när aktiviteterna ligger så ställ frågan för att veta säkert.

  • För höstterminen – vanligen 25 januari
  • För vårterminen – vanligen 25 juni
  • För sommarläger – vanligen 25 augusti