Skip to content
Sök

KFUM-hallen i Alvik

Vidängsvägen 11, Bromma

I KFUM-hallen i Alvik bedrivs mycket av Bromma KFUMs egen verksamhet såväl som många andra föreningar barn- och ungdomsverksamhet. Här har föreningen även sitt klubbrum och kansli där anställda arbetar.

För att ha kunna driva och utveckla KFUM-hallen hyr Bromma KFUM i sin tur ut sporthallen de tider som föreningen inte använder det till sin egen verksamhet. I Stockholm råder det dessutom stor brist på sporthallar och därför vill vi att den ska komma fler än oss själva till del. Vi prioriterar gärna verksamhet för barn och unga samt i andra hand övrig samhällsnyttig verksamhet. I mån av ledig tid kan även andra grupper hyra tider. Mer information längre ned på sidan.

Här finns också möjlighet för lokala företag att synas med reklamskylt vid stöd till föreningen genom sponsring.

För information och bokningsförfrågningar kontakta info@bromma.kfum.se.

Praktisk information sporthallen

Mått och lokaler

Sporthallen är cirka 26 m lång och 15 m bred och omfattar alltså 390kvm. Den passar till skolidrott och de flesta idrotts-och rörelseaktiviteter för barn, unga och vuxna, med undantag för vissa idrotter på högre nivå som kan kräva andra mått eller viss utrustning som inte finns här.

Ytor för förvaring av material, 2 omklädningsrum med toaletter och duschar, trapphus och klubbrum tillkommer. Läktaren får inte användas i dagsläget För hyresgäster med stort antal timmar/vecka kan överenskommelse om möjlighet till förvaring av viss egen utrustning vara aktuell.

Det finns en porttelefon med video vid ytterdörren där deltagare kan ringa på och bli insläppa av den ansvarige nere i själva hallen.

Utrustning

Hallgolvet har linjer för basket, volleyboll och badminton.

Fast inventering är ribbstolar längs båda långsidorna, 2 höj-och sänkbara basketkorgar på vardera kortsida samt 2basketkorgar på vardera långsida, som bildar två mindre planer. På kortsidorna finns även mål för handboll uppsatt med markering.

Högtalarsystem finns med RCA/AUX -sladd för att koppla tex mobil (Aux/rca minitele-kabel). Sladd medtages själv.

I matieralförrådet i hallen finns följande sportutrusnting tillgänglig för alla som hyr lokalen

  • Volleyboll stolpar och nät
  • Tjockmatta och många tunna mattor
  • Plintar, (3 st 120cm, 2 st 140cm) samt mindre pallplintar 
  • Mjuk plint (kan tas isär i 4 delar) 
  • Trampets/trampolin samt satsbräda
  • Bänkar
  • Innebandymål i 3 storlekar (fullstora mål för match, mellanstora för match 4 mot 4 och knatteligan samt små mål)
  • Innebandysarg

Finns önskeåmål om kompletterande utrustning får man gärna höra av sig så ser vi vad vi kan ordna.

Tillgänglighet

KFUM-hallen är byggd på 60-talet och är längst ner i en källare. Det är två cirkulära trappor dit. Det finns ingen hiss. Det finns planer på längre sikt att tillgänglighetsanpassa hallen.

Intresseanmälan uthyrning

Hyra sporthallen

I Stockholm råder det stor brist på sporthallar. Bromma KFUM arbetar för att skapa mötesplatser för barn och unga och mycket av vår verksamhet äger rum i sporthallen på kvällar, helger och lov. När vi inte själva använder sporthallen hyr vi gärna ut till andra.

Tider för uthyrning

När vi har satt terminsschemat finns det endast ett par tider kvar i hallen, de är också relativt utspridda under veckan. Är ni anpassningsbara gällande tider i hallen, kontakta oss gärna via mail för att få information om tillgängliga tider.

Information och frågor om bokning

Kontakta oss på info@bromma.kfum.se så får du snabbast respons.

Felanmälan

Felanmälan ska ske omedelbart när något upptäcks så att det kan åtgärdas så fort som möjligt.

Mejla in information om felet samt ange ditt namn och kontaktuppgifter till info@bromma.kfum.se. Bifoga gärna bilder för att underlätta hanteringen. Vid akuta frågor eller fel ring och smsa kanslipersonal ni tidigare haft kontakt med.

Vidängsvägen 11 i Alvik

Hitta till sporthallen

Det enklaste att ta sig till KFUM-hallen är genom att åka kommunalt. Sporthallen ligger bara några minuter från Alvik där både t-bana, tvärbanan och Nockebybanan stannar, här finns det även en del bussar som går förbi. Något att tänka på är att det inte finns  några parkeringsplatser kopplade till KFUM-hallen. Det finns vissa i närheten, exempelvis parkeringshuset vid Alviks torg samt andra områdesparkeringar.

Ingången är i en brun dörr i anslutning till det lilla torget utanför Ansgarskyrkan och ligger mellan Forenom hotell och Västerleds församling och ni ser Bromma KFUMs logga i fönstret. För att bli insläppt använd porttelefonen.

Historian kring sporthallen

KFUM-hallen har en lång historia i Bromma KFUM och är central för att vi som förening ska kunna bedriva vår verksamhet för barn och unga.

När fastigheterna på Vidängsvägen 9 och 11 skulle byggas så var det Bromma KFUM som hade rättigheterna till tomten. Föreningen gav bort en del av tomträtten så församlingen kunde bygga församlingshuset och St Ansgars kyrka i utbyte mot ett hyresfritt avtal avseende sporthallen som byggdes i källarplanen i församlingsbyggnaden. Bromma KFUK-KFUM har sedan 1963 haft ett hyresfritt nyttjandeavtal med Västerleds församling men sedan 2009 betalar föreningen hyra till Västerleds församling och driver sporthallen i nära och god samverkan med Västerleds Församling.