Skip to content
Sök

Reducerad Avgift

Alla får vara med!

Pengar ska inte vara ett hinder

För oss är det viktigt att ge alla barn möjligheten att delta i våra aktiviteter, oavsett familjens ekonomiska förutsättningar. Därför erbjuder vi möjligheten att ansöka om reducerad eller fri avgift inom alla våra verksamheter för barn och unga.

Ni behöver inte oroa er för att förlora en plats på önskad aktivitet medan ni väntar på att få besked om reducerad avgift. Blir ni beviljade reducerad avgift så kommer vi lösa det med plats.

Vår förhoppning är att det gör att fler får möjligheten att delta på våra aktiviteter och få en utvecklande och meningsfull fritid. Den reducerade avgiften är finansierad av fondmedel och gåvor. Tveka inte att söka!

Kriterier för reducerad avgift

Den eller de som ansöker om reducerad avgift eller friplats måste uppfylla någon eller flera av nedanstående kriterier samt att hushållet tjänar mindre än 42 000 kronor i månaden innan skatt.

  • Arbetslös eller arbetssökande
  • Ensamstående
  • Sjukskriven
  • Studerande
  • Annan omständighet

I slutändan ser vi till varje unik situation och person. Utgångspunkten är att vi vill säkerställa att alla som vill delta i vår verksamhet ska kunna det. Så tveka inte att sök och kontakta oss.

 

 

Vad betalar vi i slutändan?

Hur mycket deltagaravgiften reduceras avgörs från fall till fall. Reduceringen gäller vanligen endast deltagaravgiften, medlemsavgiften som är per kalendeår kvarstår men vid behov kan vi även erbjuda gratis medlemskap. Ens ekonomiska situation ska inte minska möjligheten att engagera sig i föreningen.

Som utgångspunkt gäller att man kan få reducerad avgift för en aktivitet per barn för vårterminen, höstterminen samt en lägervecka per sommar. Ett barn kan alltså få reducerad avgift för minst 3 aktiviteter per år, en för varje period (vårtermin, hösttermin, sommarläger). I mån av plats kan man eventuellt få reducerad avgift för flera aktiviteter per period om man själv hör av sig nära inpå start.

Frågor?

Tveka inte att höra av dig!