Skip to content
Sök

Alla får vara med

Bromma KFUM grundades 1935 och riktar sig till barn och unga i hela västerort. Vi har bland annat aktiviteter i vår sporthall och föreningslokaler i Alvik såväl som på kurs-och lägergården Kärsögården på Ekerö. Bromma KFUM erbjuder en mängd olika aktiviteter inom bland annat idrott och kultur, läger med olika inriktningar samt bedriver socialt arbete med fokus på barn och unga.

Utvecklas till din fulla potential

Mötesplatser för unga människor

Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur vi gör det. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet i Bromma, Sverige och i hela världen.

De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar och scoutkårer därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé! Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör.

Det handlar om helheten – Body Mind Spirit

Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att ta sig tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Genom att göra det får vi väldigt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas.

Fokus på ledare

Vi har ett stort fokus på ledare. Det innebär att vi både har hög ledartäthet på våra aktiviteter samt arbetar mycket med stöd och utbildning till vår ledare. Vi kollar även årligen utdrag ur belastningsregistret på samtliga ledare som ett steg i arbetet att skapa en trygg och utvecklande miljö för de barn och unga som deltar i vår verksamhet.

Många av våra ledare började själva som deltagare hos oss som barn. Det är såklart extra roligt att se personer utvecklas och ta sig an nya utmaningar och roller inom vår förening. Alla har möjlighet att utvecklas till ledare på olika nivåer hos oss.

En av världens äldsta internationella rörelser

KFUM en del av YMCA

Bromma KFUM är en del av en av världens äldsta internationella rörelser. I Sverige samlar KFUM ca 250 föreningar och 40 000 medlemmar. Den viktigaste delen av vår organisation är våra lokalföreningar, men det finns en stödjande organisation även på regional och nationell nivå.

KFUM på olika nivåer

KFUM Globalt

KFUM är en del av två globala ungdomsrörelser, YMCA och YWCA. Tillsammans finns dessa organisationer i ca 130 länder och når ca 70 miljoner människor.

KFUM Sverige

All KFUM-verksamhet i vårt land samlas under riksorganisationen KFUM Sverige. KFUM Sverige ansvarar bland annat för rörelsens ideologiska frågor, profilering och kommunikation samt många av de internationella samarbetena.

KFUM Regionalt

KFUM-rörelsen i Sverige har 10 regioner som samordnar utbildning och andra gemensamma angelägenheter på regional nivå. De stöttar även de lokala avdelningarna.

Lokalföreningar i KFUM

Ca 250 föreningar i hela landet skapar verksamhet i olika former för ca 40 000 medlemmar. Här sker det mesta av verksamheten med stöd av de andra nivåerna.